Intrebat daca are instrumente pentru lupta impotriva coruptiei, asa cum a promis, Klaus Iohannis a declarat:

"Nu intamplator, lupta anticoruptie a fost una dintre temele principale ale campaniei mele prezidentiale din simplu motiv ca exista coruptie in Romania si exista aceasta amenintare la adresa securitatii nationale. Se vede ca aceasta coruptie a existat chiar si in inalte sfere ale politicii romanesti".

Seful statului a precizat ca s-au facut in ultimii ani pasi importanti in lupta impotriva coruptiei. 

"Avem rezultatele notabile de la nume de politicieni la functionari cunoscuti care au fost condamnati pentru acte de coruptie si cred ca astfel avem dovada ca nu exista doar o dorinta, ci este un fapt de a eradica coruptia care franeaza dezvoltarea Romaniei", a tinut sa mentioneze Klaus Iohannis. 

El a continuat: "Mai este de lucru. Si aici sunt hotarat sa sprijin autoritatile care sunt implicate in lupta anticoruptie. Presedintele are anumite parghii prin numirea procurorului sef al DNA, prin demonstrarea determinarii sale, prin abordarea publica a acestei chestiuni si cred ca am facut acest lucru de la inceputul mandatului meu si pana acum, sa transmit semnale foarte clare: lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu intensitate mare".