Ciolos: Relaxarea fiscala programata pentru 2017 ar pune presiune pe buget. Pastrarea deficitului sub 3% creste interesul strainilor pentru investitii in Romania
Taxe, afaceri
Premierul Dacian Ciolos a precizat vineri ca introducerea unor masuri de relaxare fiscala programate sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017 trebuie discutata si cu partidele, insa a precizat ca asemenea masuri ar putea duce la cresterea deficitului bugetar peste 3%.
Intrebat daca mai este necesara introducerea masurilor de relaxare fiscala de la inceputul anului viitor, in conditiile in care economia este in crestere, Ciolos a replicat: "Este de evaluat. Trebuie o discutie si cu partidele, pentru ca nu e vorba de ce vrea Guvernul acesta, ci de ceea ce isi asuma conducerea tarii pentru perioada urmatoare. Dupa parerea mea, depasirea deficitului de 3% ar fi semnal prost pe care l-ar da Romania si ar fi pacat, in conditiile in care in momentul de fata Romania e perceputa ca o tara stabila si din punct de vedere politic, dar si economic, cu perspective bune economice. Ar fi pacat sa dam astfel de semnale doar din incapacitatea de a tine in frau cheltuieli care, altfel, pot fi tinute in frau daca nu ne referim la un an electoral".
Premierul a adaugat ca noi masuri de relaxare fiscala ar reprezenta "o presiune mult mai mare pe buget", dar ca e o decizie politica mentinerea deficitului in limitele propuse.
Premierul a adaugat ca noi masuri de relaxare fiscala ar reprezenta "o presiune mult mai mare pe buget", dar ca e o decizie politica mentinerea deficitului in limitele propuse.
"Legat de deficit, aceasta e o decizie politica, sa mentinem deficitul in limitele de 3% si cred eu ca e un semnal bun pe care il dam in afara - interesul pentru a investi in Romania creste. Simt asta de cateva luni de zile, de aceea si fac vizite in afara tarii, mai mult cu caracter economic, pentru a prezenta contextul din Romania, care nu e totdeauna foarte bine cunoscut", a mai spus prim-ministrul, citat de Agerpres.
Pe acelasi subiect: