In primul an de guvernare, USL a reusit sa readuca salariile bugetarilor la nivelul dinaintea taierii din 2010, a marit pensiile, salariul minim, dar si indemnizatiile pentru mame.

Pentru a avea bani pentru aceste cresteri, USL nu a realizat doua promisiuni importante: scaderea TVA si a contributiilor sociale.

Bugetul nu functioneaza nici dupa regulile politicienilor, nici dupa regulile presei. Functioneaza dupa regula 'Ai bani in buget, platesti !' Eu pot sa le scad maine si inchid spitalele si scolile si nu mai fac nici o autostrada", a spus seful Guvernului.

Oricum, investitiile in infrastructura, in special autostrazi si metrou au avut serios de suferit pentru a avea bani pentru salarii si pensii. Au fost crescute si impozitele pe proprietati, iar asistenta medicala s-a scumpit prin introducerea coplatii.

Guvernul USL a respectat acordul cu FMI si ca urmare cifrele macroeconomice arata bine. Lucru care a atras investitii din nou in Romania si a dus la calmarea pietei valutare unde cursul a ajuns la cel mai bun nivel din ultimele 16 luni.