Presedintele Traian Basescu a precizat ca responsabilitatea oamenilor politici este foarte mare, adaugand: "De acum incolo va trebui sa facem ce trebuie, si nu ce putem". 

"Daca pana acum costul guvernarii, prin deficite, o reprezenta diluarea modernizarii si scaderea nivelului de trai, odata cu evenimentele din Ucraina, proasta guvernare poate pune in pericol stabilitatea tarii. Prin coruptie, prin incompetenta, prin minciuna, prin politizare sau prin deprofesionalizare, putem pune in pericol Romania, mai mult decat orice alta amenintare", a declarat seful statului. 

El a avertizat ca "amestecul de lacomie si incompetenta de care Romania sufera, pe fondul unei situatii internationale caracterizata de agresivitate si revizionism, poate pune in pericol tara". 

Presedintele a spus ca este obligatia comuna a tuturor "sa conclucreze la binele natiunii", inclusiv la consolidarea capacitatii ei de aparare. 

"Fac un apel la Guvernul Romaniei, ca si la Parlament, ca impreuna sa identifice cele mai bune cai de inzestrare a Armatei romane si cresterea capacitatii ei operationale", a afirmat Traian Basescu, pledand si pentru o mai stransa cooperare transatlantica.