Convinsi ca proiectul de la Rosia Montana este "un dezastru economic si ecologic", protestatarii s-au luat la cearta cu parlamentarii.

"Nu ma astept din parerea dumneavoastra la o logica extraordinara, pentru ca ati infirmat-o cu varf si indesat", a declarat Octavian Georgescu.

"Adica nu suntem capabili sa gandim, nu?", a replicat Darius Valcov, presedinte Comisia Rosia Montana.

Reprezentantii protestatarilor i-au acuzat pe alesi ca au facut o comisie de ochii lumii. Decizia a fost deja luata, au adaugat ei.

"Ce vreti, sa ne infometati? Rabdarea are o limita. Figuratie, nu stiu ce, si la sfarsit toata lumea isi ia banii si e fericita", a mai spus Octavian Georgescu.

"In fiecare zi se formeaza noi formatiuni paramilitare, de maximum 5 persoane, care vor devora toata clasa politica, inclusiv familiile celor care au participat la acest dezastru national. Lasati-ma sa vorbesc, acum vorbeste poporul!", a spus si protestatarul Ovidiu Grosu.

"Vreti razboi civil, ce vreti? Vreti bolovani in cap la jandarmi, ce vreti? Pentru ce, ca sa isi ia cativa spaga? Oricum au miliarde cu care nu au ce sa faca", a declarat protestatarul Liviu Georgescu.

Pentru prima oara fata in fata cu protestatarii vehementi, unii parlamentari au cedat.

Luni, seful Serviciului Roman de Informatii George Maior va fi audiat de Comisie, pentru a spune daca sunt politicieni cu interese directe in acest proiect, asa cum au acuzat protestatarii.

Decizia comisiei privind proiectul "Rosia Montana" va fi luata pana pe 20 octombrie.