Iar Remus Cernea, cunoscut opozant al proiectului minier, a fost imbrancit si huiduit de localnici. Deputatul a ajuns in zona incercand sa li se alature colegilor sai din comisie, chiar daca nu face parte din ea. "Nu ai ce cauta aici", i-au strigat oamenii si doar jandarmii l-au putut salva de furia multimii.

Cernea a sosit la Rosia Montana dupa ce a participat la doua protesteste organizate impotriva proiectului. Primii care i-au blocat accesul la discutii au fost localnicii. Minerii l-au huiduit si i-au cerut sa plece.  Ca sa-l scape de furia oamenilor, au intervenit jandarmii, care l-au si condus pana la masina.

Inainte sa coboare in galerii, cei 13 parlamentari din comisia speciala au fost intampinati la intrarea in mina de aproximativ 300 de persoane.

La discutii, minerii au incercat sa-i convinga pe alesii din comisia speciala ca proiectul de exploatare a aurului trebuie continuat.

In timpul vizitei de documentare, alesii au avut si cateva momente de relaxare. Au cules branduse si s-au pozat langa "Piatra despicata", o bomba vulcanica de 40 de tone, considerata monument al naturii.

Maine alesii din comisia pentru rosia montana vor reveni in Bucuresti unde ar trebui sa se intalneasca si cu reprezentantii organizatiilor care protesteaza in Piata Universitatii.