Mark Zuckerberg s-a intalnit cu mai multi sefi Samsung, intre care si presedinte grupului Shin Jong Kyun. "Facebook vrea sa devina un al doilea Google si, cu acest plan in minte, Zuckerberg ar fi cerut Samsung sa coopereze mai strans prin lansarea unui telefon cu interfata Facebook", a spus o sursa.

Samsung nu va privi probabil intr-o lumina pozitiva propunerea pentru un telefon cu platforma Facebook, afirma experti din industrie, intrucat un astfel de acord nu ar avea valoare simbolica sau monetara. "Samsung nu vrea sa ajute la crearea unui nou Google, intrucat grupul american devine un rival formidabil pentru Samsung pe piata smartphone-urilor", a precizat unul dintre acestia.

Google a cumparat anul trecut producatorul de telefoane Motorola Mobility, iar analistii asteapta lansarea de catre companie a unui smartphone numit Moto X.

Facebook nu are nici imaginea dorita de Samsung pentru expunere la nivel global, astfel ca un telefon Facebook nu ar aduce astfel de beneficii conglomeratului sud-coreean, noteaza Korea Herald.

Intrevederea lui Zuckerberg cu membri ai conducerii Samsung, in cadrul unei serii de intalniri ale sefului Facebook in Coreea de Sud, a venit probabil dupa insistente din partea companiei americane, afirma observatori din industrie, citati de publicatie. Zuckerberg nu s-a intalnit cu seful LG Electronics, un alt important producator de smartphone-uri. Larry Page, cofondator al Google, s-a intalnit cu membri ai conducerii ambelor companii in timpul unei vizite in Coreea de Sud in acest an.

Inainte de vizita la sediul Samsung, Zuckerberg a fost primit de presedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye.