Dupa ce se infiltreaza pe computer, potrivit rapoartelor de analiza, virusul fura parolele folosite pentru logare pe site-urile bancare si goleste conturile persoanelor in cauza.

Uneori merge si mai departe, cerand utilizatorului sa completeze anumite detalii, cum ar fi numarul de asigurare sociala, ca sa il poata lasa pe acesta sa isi acceseze contul.

Zeus nu este un program nou, ci a aparut pe internet acum aproximativ sase ani. Insa, dupa o perioada de acalmie, atacurile au reinceput in februarie 2013 si s-au perpetuat.

Potrivit unui raport al ziarului New York Times, cele mai multe linkuri malitioase provin de pe paginile de Facebook asociate NFL (Liga Nationala de fotbal) care au fost create de fani, cum este “Bring the N.F.L. To Los Angeles”.

Firma de securitate cibernetica Trend Micro prognozeaza ca 2013 va insemna revenirea la anumite practici si infractiuni digitale mai vechi.

Daca se da din greseala click pe link-ul care instaleaza programul de malware, informatia furata va ajunge la o banda infractionala din Rusia. Potrivit New York Times, gruparea Russian Business Network “a fost asociata mai multor activitati infractionale, de la furturi de informatii si de identitate, pana la pornografie infantila”.