Veniturile Orange au stagnat in primul semestru, la 448 mil. euro. Traficul de date mobile a urcat cu peste 50%. Unu din doua telefoane vandute a fost smartphone
Veniturile Orange Romania au stagnat in primul semestru, in baza comparabila, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 448,3 milioane de euro, insa au inregistrat un avans de 4,5% in aceasta perioada daca este exclus impactul reducerii tarifelor de interconectare.
Veniturile din servicii mobile s-au situat la 383 milioane de euro, nivel aproiat de prima jumatate a anului anterior, se arata in raportul financiar al grupului francez Orange.
In trimestrul al doilea, operatorul telecom a inregistrat in Romania venituri de 219 milioane de euro, din care 184 de milioane de euro din servicii mobile, fata de 230 de milioane de euro, in baza comparabila, in aceeasi perioada a anului trecut. In primul trimestru, Orange Romania a obtinut venituri de 230 de milioane de euro, raportat la 219 milioane de euro in primele trei luni din 2013.
"Suntem multumiti de rezultatele obtinute de Orange Romania in primele sase luni ale anului in pofida impactului scaderii tarifelor de interconectare asupra pietei. (...) In perioada urmatoare vom continua investitiile sustinute in dezvoltarea retelei 4G, in extinderea gamei de aplicatii si continut TV, precum si in serviciile de asistenta specializata", a declarat Jean-Francois Fallacher, director general al Orange Romania.
Operatorul telecom avea, la sfarsitul lunii iunie, 10,384 milioane de clienti, cu aproximativ 184.000 mai multi fata de iunie anul trecut.
Numarul de clienti nu a variat semnificativ comparativ cu luna martie, cand au fost raportati 10,394 milioane clienti, in timp ce in decembrie erau 10,436 milioane.
In trimestrul al doilea, traficul de date mobile in retea a urcat cu peste 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii numarului de tablete - de 3 ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut - si a numarului de smartphone-uri, unul din doua telefoane vandute in primele sase luni fiind smartphone, se arata intr-un comunicat al Orange Romania.
De asemenea, a crescut de patru ori numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Totodata, numarul mediu de utilizatori care au vizionat canale TV si filme pe Orange TV Go a crescut cu 25% in al doilea trimestru al anului in curs fata de primul trimestru, noteaza compania. Serviciul Orange TV a fost lansat in urma cu un an si ofera peste 110 de canale, dintre care 48 in format HD.
Orange este liderul pietei romanesti de telefonie mobila, dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Principalii concurenti ai companiei sunt Vodafone (Marea Britanie) si Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom si care mai detine in Romania compania Romtelecom.
Pe acelasi subiect: