Vanzarile Galaxy S4 au depasit 10 milioane de unitati in 27 de zile, fata de 50 de zile in cazul Galaxy S III, a declarat joi purtatorul de cuvant al Samsung, Nam Ki-yung.

Modelul, lansat pe 26 aprilie, a atins pragul pe 22 mai, a precizat reprezentantul grupului sud-coreean. 

Samsung este liderul pietei smartphone-urilor la nivel global, estimata la 294 miliarde de dolari pe an. Compania a inregistrat in primul trimestru o cota de piata de 31,7%, fiind urmata in top de Apple cu 17,3% si LG cu 4,7%, potrivit datelor Bloomberg Industries si IDC. 

Pe de alta parte, cota de piata a Apple dupa valoarea vanzarilor este de 31,8%, deoarece compania mizeaza pe smartphone-uri scumpe, cu o marja de profit ridicata. 

Pe langa pozitia de lider al pietei smartphone, Samsung este cel mai profitabil producator de dispozitive cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Si-a adjudecat in primul trimestru 95% din profiturile operationale inregistrate de toti producatorii de dispozitive Android, potrivit datelor Strategy Analytics.  Android este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, echipand 75% din smartphone-urile vandute in primul trimestru la nivel mondial.