Aparatul fabricat de Apple detine inca pozitia de lider, in perceptia utilizatorilor, dar Samsung si Motorola au redus diferenta, conform American Customer Satisfaction Index. 

Ratingul acordat iPhone a scazut cu 2,4% fata de sondajul din 2012, la un scor de 81 de puncte, Samsung a urcat cu 7%, la 76 de puncte, iar Motorola cu 5,5%, la 77 de puncte. 

Vanzarile de aparate iPhone au crescut cu 7% in trimestrul trecut, acesta fiind cel mai lent avans de la lansarea pe piata a acestora, in 2007. 

Samsung a inregistrat pe de alta parte o crestere a cererii pentru produsele sale. Compania sud-coreeana a captat o treime din piata mondiala a aparatelor smartphone in primul trimestru, aproape dublu fata de cota de 18% ocupata de Apple, potrivit companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics. 

Mare parte din succesul Samsung a fost adus de modelul Galaxy S3 lansat in luna mai 2012.  Cresterea de 7% a Samsung in indicele satisfactiei utilizatorilor americani este cea mai mare inregistrata vreodata de vreun producator de telefoane mobile, se arata in raport.  Samsung vinde in prezent o noua versiune de smartphone, Galaxy S4.