Succesorul lui Gear Live va fi disponibil incepand din luna octombrie si este echipat cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung ca o alternativa la sistemul de operare Android al lui Google, potrivit cnet.com.

Noul smartwatch are un ecran de 2 inci, are conexiune WiFi si este echipat cu o gama variata de senzori, precum GPS, barometru, busola si chiar un detector de raze ultraviolete.

"Samsung Gear S redefineste conceptul de echipamente smart purtabile. Consumatorii vor putea ramane conectati in permanenta la mediul virtual", a declarat JK Shin, CEO-ul Diviziei Mobile si IT al Samsung.

Producatorul sud-coreean a lansat, tot miercuri, si Samsung Gear Circle, o casca bluetooth care are un sistem de siguranta magnetic ce se prinde in jurul gatului utilizatorului cand nu este folosita si care vibreaza la primirea apelurilor sau notificarilor email.

Samsung nu a oferit date despre pretul noilor produse sau despre pietele de desfacere.

Lansarea produselor Samsung a coincis cu prezentarea oficiala a noului smartwatch LG G Watch R, un ceas inteligent bazat pe sistemul Android Wear, cu un ecran clasic, rotund.