Doua dintre smartwatch-uri, LG G si Samsung Gear Live, sunt deja disponibile cumparatorilor, in timp ce Moto 360 va deveni accesibil la o data ulterioara.

Google a prezentat si software-ul Android Auto, destinat dezvoltarii de aplicatii pentru autoturisme, scrie Mediafax.

Ceasurile inteligente ale Google au instalat software care ar trebui sa faca dispozitivele purtabile capabile sa tina seama de mediul in care se afla utilizatorul si sa-i furnizeze acestuia informatii utile.

Dispozitivele pot monitoriza starea de sanatate, pot furniza notificari si pot sincroniza aplicatii si informatii cu telefonul utilizatorului.

Masini echipate cu Android Auto ar putea fi produse de companiile auto chiar de la sfarsitul acestui an, a declarat seful diviziei de automotive a Google, Andrew Brenner. Software-ul va imbunatati navigarea auto, comunicatiile si va fi controlat vocal. Anuntul privind Android Auto vine la o luna dupa ce compania a anuntat ca lucreaza o masina complet autonoma.

Platforma Android TV va fi activata prin voce si va dispune de functii de cautare, a spus directorul Android, Dave Burke.

De exemplu, utilizatorii vor putea accesa diferite emisiuni TV prin comenzi vocale adresate smartphone-ului. Google discuta cu companii precum Sony, Sharp, Intel si Marvel in privinta acestui produs, a spus el.

Compania a prezentat in timpul conferintei pentru dezvoltatori si informatii despre cresterea utilizarii sistemului de operare Android si a anuntat o serie de imbunatatiri la platforma destinata dezvoltatorilor.

De asemenea, seful diviziei de software, Sundar Pichai, a prezentat un smartphone cu pret mai mic de 100 de dolari, destinat pietelor emergente.