Functiile smartwatch-ului, pretul si strategia de vanzare urmeaza inca sa fie stabilite, noul dispozitiv urmand sa fie lansat pe piata in a doua jumatate a anului viitor, a precizat sursa, potrivit Mediafax.

Cota de piata a smartphone-urilor fabricate de HTC a scazut drastic in favoarea Samsung Electronics, generand pentru prima oara pierderi trimestriale pentru companie si un declin de 54% al cotatiei actiunilor, in acest an. Astfel, HTC a inregistrat pierderi de 101 milioane de dolari in trimestrul al treilea, peste nivelul anticipat de analisti.

Smartwach-ul HTC intra pe un segment care include deja dispozitive ale Samsung si Sony.

Apple are o echipa de designeri care lucreaza la un aparat de tipul unui ceas digital, au declarat in februarie doua persoane apropiate situatiei, iar compania a cerut protejarea marcii "iWatch" in Japonia.

Compania de analiza Juniper Research a estimat in octombrie ca vanzarile de retail ale unor aparate care se pot conecta la Internet, precum ceasurile si ochelarii digitali, vor atinge 19 miliarde de dolari pana in 2018, fata de 1,4 miliarde de dolari in acest an.

Reprezentantii HTC au refuzat sa comenteze.