Lee este acuzat că a făcut o donaţie financiară importantă în schimbul sprijinului guvernamental pentru fuziunea a două subsidiare Samsung.

Acesta şi-a petrecut ultimele şase luni în spatele gratiilor pentru acuzaţiile de corupţie, dar neagă în continuare orice vinovăţie în scandalul care a dus la demiterea lui Park Geun-hye din poziţia de preşedintă a Coreei de Sud, scrie News.ro.

La ultima şedinţă de judecată, procurorii au susţinut că Lee reprezintă ”beneficiarul final” al infracţiunilor comise în scandalul Samsung.

Procurorii l-au acuzat pe Lee Jae-yong şi pe alţi patru directori Samsung că au mituit-o pe apropiata preşedintei Choi Soon-sil cu milioane de dolari pentru a obţine sprijin guvernamental la Seul.

De asemenea, aceştia au cerut sentinţe de la şapte la zece ani de închisoare pentru ceilalţi directori Samsung.

”Acuzaţii erau apropiaţi de putere şi urmăreau câştiguri personale”, au argumentat procurorii în faţa magistraţilor de la Seul.

Lee avea nevoie să-şi cimenteze conducerea prin fuziunea a două subsidiare Samsung, după ce a preluat o funcţie importantă ca urmare a îmbolnăvirii tatălui său, Lee Kun-hee.

O sentinţă este aşteptată pentru 25 august 2017.