Fiul presedintelui grupului Samsung, Lee Kun-Hee, si nepot al fondatorului sau, Lee Jae-Yong a fost audiat saptamana trecuta timp de 22 de ore asupra unor suspiciuni de coruptie.

El ar fi primul sef de companie care ar fi arestat in aceasta afacere care a dus la destituirea presedintei Park Geun-Hye.

Procurorii il acuza ca i-a oferit milioane de dolari pe post de mita lui Choi Soon-sil, o veche prietena a presedintei Park Geun-hye, relateaza si Reuters. Choi Soon-sil este protagonista principala a scandalului de coruptie si se afla in detentie.

Valoarea mitei date de Lee se ridica la 36,42 milioane de dolari. Acuzatiile impotriva lui includ sperjur si delapidare.

Un tribunal din Seul va decide miercuri daca va emite sau nu un mandat de arestare a vicepresedintelui Samsung Electronics.

"Prin decizia de a solicita un mandat de arestare, biroul procurorului special a apreciat ca, desi situatia economica a tarii noastre este importanta, punerea in aplicare a legii are prioritate", a declarat, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al institutiei, Lee Kyu-chul.

Intr-un comunicat remis luni, grupul Samsung a anuntat ca nu accepta acuzatiile de dare de mita formulate impotriva lui Lee Jae-Yong. "Decizia procurorului special e greu de inteles", se arata in document.