"Vom introduce voce in WhatsApp in al doilea trimestru al anului", a anuntat Jan Koum, prezent la Congresul mondial pentru telefonie mobila, organizat la Barcelona, informeaza Mediafax.

Aplicatia se apropie astfel de modelul concurentului sau Viber (cumparat recent de grupul japonez Rakuten), care propune deja utilizatorilor sai mesaje si apeluri gratuite.

Reteaua de socializare Facebook a cumparat, miercuri, aplicatia WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari in actiuni si lichiditati si spera sa dubleze numarul de utilizatori ai WhatsApp.

"Acum cinci ani nu aveam niciun client", reamintea, luni, Jan Koum. "Acum avem 465 milioane de utilizatori activi" pe plan mondial, o cifra considerata o performanta deosebita pentru "o companie care nu a facut niciodata marketing" si care a devenit cunoscuta mai degraba cu ajutorul informatiilor transmise de utilizatori pe cale orala, a mai spus acesta.

Jan Koum mai spune ca "nu exista nicio schimbare programata" dupa achizitionarea companiei sale de Facebook: "Mark (Zuckerberg, patronul Facebook, n.r.) intelege intr-adevar faptul ca, pentru ca WhatsApp sa continue sa aiba succes, trebuie cu adevarat sa ramana un serviciu independent".