WhatsApp, cumparata cu 19 miliarde de dolari

Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si 12 miliarde in actiuni. Pe langa cele 16 miliarde dolari, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari, scrie si Bloomberg.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila", a afirmat Mark Zukerberg, CEO si co-fondator al Facebook.

"WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobila in timp real, care detine o pozitie de lider si care creste foarte rapid", subliniaza Facebook intr-un comunicat. Grupul dezvaluie ca WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, si ca peste un milion de persoane isi deschid cont in fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial", a dat asigurari el.

Investitorii par mai putin entuziasti la Bursa din New York, unde actiunile Facebook au scazut cu 4,5%, la 65 de dolari, in jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora Romaniei), dupa anunt.

Potrivit Yoda.ro, Mark Zuckerberg a scris pe contul sau de Facebook: "Sunt incantat sa va anunt ca am ajuns la un acord pentru achizitionarea WhatsApp, urmand ca intreaga echipa sa ni se alaturi la Facebook. Misiunea noastra este sa facem lumea mai deschisa si mai conectata. Asta vom reusi sa facem cladind servicii care ii vor ajuta pe consumatori sa impartaseasca orice tip de content doresc cu orice alt grup de oameni. WhatsApp ne va ajuta in acest scop continuand sa dezvolte un serviciu folosit de milioane de oameni din toata lumea in fiecare zi."

Zuckerberg a adaugat: "WhatsApp va continua sa opereze independent, in cadrul Facebook. Fiindca acest serviciu si Facebook Messenger au directii diferite, vom continua sa investim in ambele."

Fondatorii WhatsApp intra in topul miliardarilor lumii
 

Mutarea din online este o mare lovitura pentru creatorii WhatsApp, Jan Koum (co-fondator si CEO) si Brian Acton (co-fondator), care vor intra in urmatorul top al miliardarilor Forbes, potrivit revistei americane de business.

Revista americana scrie ca "pretul de achizitie este incredibil de mare pentru un startup de numai 55 de angajati. In prezent, afaceri precum United Continental, American Airlines, Ralph Lauren, Marriot International, Campbell Soup, Coach si Tyson Foods nu valoreaza 19 miliarde de dolari."

Koum, conform estimarilor Forbes, avea aproximativ 45% din actiunile companiei, in timp ce Acton detinea putin peste 20%.