"Este necesar un compromis intre siguranta nationala si viata privata", a subliniat Barack Obama, in contextul in care Statele Unite continua sa fie expuse riscului terorist. "Programele de care s-a vorbit in presa in ultimele zile sunt secrete in sensul ca sunt clasificate. Dar toti membrii Congresului cunosc aceasta situatie", a subliniat Obama.

"Comisiile din cadrul Congresului au fost informate deplin in legatura cu aceste programe, autorizate de ambele partide incepand din 2006", adauga presedintele SUA.

"Nimeni nu asculta conversatiile cetatenilor. Serviciile de informatii examineaza registrele apelurilor si durata convorbirilor. In acest mod pot identifica persoane care ar putea pregati atacuri teroriste", a dat asigurari Obama.

Presa a dezvaluit ca Agentia Nationala pentru Securitate (NSA) si Biroul Federal de Investigatii (FBI) au acces la serverele a numeroase companii americane active in domeniul Internetului, printre care se numara Microsoft, Yahoo, Google si Facebook, in scopul depistarii eventualelor activitati teroriste.