• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama: Statele Unite sunt amenintate in continuare de terorism

Barack Obama: "Statele Unite sunt amenintate in continuare de terorism"

Statele Unite sunt amenintate in continuare de terorism, dar riscul s-a transformat, fiind diferit de cel din septembrie 2001, afirma presedintele Barack Obama, citat de CNN.

"Viitorul terorismului este reprezentat de extremismul de pe plan intern si de celulele retelei teroriste Al-Qaida", a declarat Barack Obama. "America se afla la rascruce in combaterea terorismului", a continuat Obama, respingand conceptul unui razboi extins impotriva terorismului si pledand pentru o misiune mai limitata a Statelor Unite.

"Dincolo de Afganistan, trebuie sa ne definim efortul nu ca un razboi global impotriva terorismului, ci mai degraba ca actiuni intense, punctuale, pentru destructurarea retelelor extremiste violente care ameninta America", a explicat presedintele american.

"Nici eu, nici orice alt presedinte nu putem promite invingerea totala a terorismului. Nu vom putea elimina niciodata raul care exista in inimile unora dintre oameni, nici pericolele din societatea noastra deschisa. Ce putem face si ce trebuie sa facem este sa destructuram organizatiile care constituie un pericol direct, mentinand, in acelasi timp, libertatile si idealurile pe care le promovam", a concluzionat Obama.

24 mai 2013 09:00
Modifică setările cookies