• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama il demite pe seful Fiscului american

Barack Obama il demite pe seful Fiscului american

Presedintele Barack Obama a anuntat miercuri concedierea sefului interimar al Fiscului american, o consecinta a scandalului anchetelor pe criterii politice lansate de IRS (Internal Revenue Service, administratia fiscala a Statelor Unite) impotriva grupurilor politice conservatoare, relateaza AFP.

Barack Obama a anuntat miercuri seara, la Casa Alba, intr-o scurta interventie, ca secretarul Trezoreriei Jack Lew a cerut si obtinut demisia directorului interimar al IRS, Steven Miller.

"Am trecut in revista raportul (inspectorului) de la Departamentul Trezoreriei, iar actiunile scoase in evidenta sunt de neiertat. De neiertat, iar cetatenii americani au dreptul sa fie furiosi. Eu sunt furios. Nu voi tolera acest tip de comportament in cadrul unei administratii, oricare ar fi aceasta, in special la IRS", a afirmat Obama.
 
"IRS trebuie sa functioneze cu o integritate absoluta", a adaugat presedintele american.

"Vom pune in aplicare noi masuri de siguranta pentru a ne asigura ca acest tip de comportament nu se va mai repeta niciodata", a adaugat el, promitand sa "coopereze cu Congresul" in anchetele pe acest subiect.

16 mai 2013 12:35
Modifică setările cookies