"Cred in viitorul acestei companii chiar si dupa Steve Jobs. Cand compania a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piata, a fost un moment bun pentru cumpararea de actiuni, pentru ca isi vor reveni", a spus miliardarul intr-un interviu, noteaza Bloomberg, preluata de Mediafax.

Actiunile Apple sunt cotate cu 40% sub un maxim atins in septembrie anul trecut, reflectand partial ingrijorarea investitorilor legata de incetinirea vanzarilor si a profitabilitatii si de intensificarea concurentei din partea Samsung.
Usmanov, aflat pe locul 35 in topul miliardarilor realizat de Bloomberg, cu o avere de 19,8 miliarde de dolari, a mai castigat si din investitii in compania chineza Alibaba.com si in Mail.ru Group din Rusia.

"Nimic nu este etern. Dar cred ca in urmatorii trei ani Apple este o investitie foarte promitatoare, in special datorita dividendelor mari si a rascumpararilor de actiuni", a spus Usmanov, fara sa precizeze cand a cumparat titlurile.
El a adaugat ca este increzator in viitorul tehnologiei, precum si in cel al Facebook. Titlurile Facebook au incheiat tranzactiile de luni la un nivel cu 29% sub cel al ofertei publice initiale de acum un an.

Usmanov si-a plasat in acest an toate activele detinute impreuna cu doi parteneri in USM Holdings, o companie inregistrata in Insulele Virgine Britanice. Miliardarul mai detine controlul la Metalloinvest Holding, cel mai mare producator de minereu de fier din Rusia si la al doilea mare operator de telefonie mobila, Megafon.

El isi pastreaza majoritatea fondurilor in depozite bancare din Rusia, dar crede ca si plasamentele in obligatiuni suverane sunt rentabile.

Usmanov a mai spus ca il respecta pe miliardarul Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway. El nu vede insa necesitatea de a se alatura initiativei lui Buffett si a lui Bill Gates, de a-si dona jumatate din avere in scopuri caritabile.

Miliardarul rus a donat 247 de milioane de dolari in perioada 2010-2012, potrivit unui sondaj efectuat de Bloomberg in randul celor mai bogati oameni din Rusia.