In urma unor teste efectuate de SquareTrade Inc., in care dispozitivele au fost scapate de la inaltime si scufundate in apa, Galaxy S4 a obtinut nota 7 din 10 (10 reprezentand cel mai slab rezultat), S3 nota 6,5 iar iPhone doar nota 5, ceea ce arata ca telefonul americanilor va fi cel mai putin afectat in urma unui impact.   

Indiferent ca S4 este mai predispus accidentelor decat restul smartphone-urilor, Kevin Roe, un analist la Roe Equity Research din Vermont, e de parere ca oamenii vor fi in continuare atrasi de el.

"Oamenii vor telefoane mai subtiri cu ecrane mai mari, asa ca asta ar putea depasi ingrijorarea ca este mai fragil", a spus Roe.  

Cu un ecran de 5 inci si o camera de 13 megapixeli, S4 este mai subtire si mai usor decat predecesorul sau din aceeasi gama, dar ecranul mare si materialul alunecos l-a facut mai predispus la accidente, in principal din cauza faptului ca suprafata de impact este mai mare, sunt de parere cei de la SquareTrade.  

"In timp ce S4 s-a dovedit a fi mai rezistent la apa decat S3, noul telefon din gama Galaxy a inregistrat rezultate mai slabe in majoritatea din restul categoriilor la care a fost testat", se arata in documentul cercetarii.  

Telefonul starneste controverse, unii utilizatori considerand ca vine echipat cu un software mai slab, ca "e lipsit de suflet" sau ca Samsung a mizat de data asta pe prudenta.   

Potrivit aceluiasi studiu, unul din cinci americani vor cumpara noul S4 si un cumparator din opt il va strica in primele sase luni. In general, in cazul smartphone-urilor, unul din trei utilizatori il strica in primul an.