Aliser Usmanov, in varsta de 59 de ani, l-a detronat pe magnatul otelului de origine indiana Lakshmi Mittal, care s-a mentinut timp de opt ani in fruntea clasamentului. In acest an, Mittal a coborat pe pozitia a patra, cu o avere de 10 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde dolari), relateaza RIA Novosti, preluata de Mediafax.

Magnatul media de origine rusa Len Blavatnik ocupa locul al doilea, dupa ce si-a triplat averea de la 3,4 miliarde de lire anul trecut la 11 miliarde de lire (16,8 miliarde dolari).

Locul al treilea este detinut de doi frati nascuti in Pakistan, Sri si Gopi Hinduja, care opereaza conglomeratul Hinduja Group. Averea lor a crescut cu doua miliarde de lire fata de anul trecut, la 10,6 miliarde de lire (16,1 miliarde dolari).

Un alt magnat rus, patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a coborat de pe locul al treilea pe al cincilea, averea sa scazand la 9,3 miliarde de lire (14,2 miliarde de dolari).

Cea mai bogata persoana nascuta in Marea Britanie inclusa pe aceasta lista este ducele de Westminster, Gerald Grosvenor, aflat pe pozitia a opta, cu 7,8 miliarde de dolari (11,9 miliarde dolari), el detinand proprietati in intreaga lume.

Averea combinata a celor mai bogati 1.000 de oameni din Marea Britanie se ridica la aproape 450 de miliarde de lire sterline (685 miliarde de dolari), potrivit topului realizat anual de Sunday Times. Numarul miliardarilor din Marea Britanie a crescut de aproape zece ori de la prima publicare a topului bogatilor in 1989, de la 9 la 88 de persoane in 2013.
Anul trecut pe aceasta lista s-au aflat 77 de miliardari. Lista include 1.000 de persoane sau familii din Marea Britanie si nu se limiteaza la cetateni britanici, incluzand si persoane sau familii nascute in strainatate dar care traiesc cel mai mult in aceasta tara.