Din consortiu mai fac parte Amazon.com, HTC, Research In Motion (producatorul smartphone-urilor BlackBerry), Huawei, Adobe si Fujifilm, iar valoarea pachetului de patente era estimata la inceputul licicatiei la maximum 2,6 miliarde de dolari.

"Este numai o mica parte din portofoliul nostru de patente. Ramanem proprietarii a aproximativ 9.600 de alte inventii", a declarat un purtator de cuvant al Kodak.

Astfel de colaborari intre companii rivale sunt la ordinea zilei in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, competitorii reusind astfel sa previna potentiale litigii costisitoare.

Anul trecut, un consortiu din care au facut parte Apple, Microsoft si Research In Motion a preluat peste 6.000 de patente de la grupul Nortel Networks, aflat in faliment, pentru 4,5 miliarde de dolari. Google a pierdut acea licitatie, la care a participat cu o oferta de 900 milioane de dolari.

Kodak avea nevoie de cel putin 500 milioane de dolari in schimbul patentelor scoase la licitatie, pentru a obtine o linie de finantare de 830 milioane de dolari in cadrul planului de iesire din faliment pana la jumatatea anului viitor. Pentru a obtine finantarea, Kodak trebuie sa atraga investitori dispusi sa preia doua divizii ale grupului si sa gaseasca o solutie in privinta datoriilor catre fostii angajati din Marea Britanie.

Kodak, pionierul fotografiei moderne, a dat faliment in acest an dupa 132 de ani de activitate, cu datorii de 6,75 miliarde de dolari si active de 5,1 miliarde de dolari.