Cu o istorie de peste 130 de ani, nimeni nu isi poate imagina secolul 20 fara gigantul Kodak, martorul tuturor evenimentelor importante din istorie sau din sport cat si pilonul dezvolatarii cinematografiei. Decizia de a renunta la productia de camere foto si video a aruncat o lume intreaga in nostalgia anilor '70-'80.

Producatorul primul aparat de fotografiat care putea fi operat fara trepied cat si a primei camere digitale din lume, practic Kodak ar fi putut fi Apple-ul fotografiei daca ar fi stiut sa se adapteze la conditiile pietei si sa isi fructifice inovatiile mai bine.

Nu e de mirare ca recent, grupul american Eastman Kodak a solicitat protectie fata de creditori sub umbrela legii falimentului. Astfel a obtinut o linie de credit de 950 milioane de dolari pe 18 luni de la Citigroup pentru a-si finanta restructurarea. Protectia fata de creditori si imprumutul consistent de la Citigroup ar putea ajuta compania sa supravietuiasca pana va gasi un cumparator pentru portofoliul de aproximativ 1.100 de brevete de inventie, in prezent cel mai important activ pe care il poate monetiza.

Chiar si asa, lumea ar fi fost mult mai saraca fara Kodak. Cert este ca impactul pe care l-a avut in atat de multe domenii, il face nemuritor indiferent de contextul financiar.

Citeste mai multe despre moartea unei embleme fotografice pe www.stirileprotv.ro