In aceasta luna, Facebook a lansat un soft numit Home pentru sistemul de operare Android. In prezent, sefii retelei de socializare negociaza cu Apple si Microsoft extinderea aplicatiei pe alte platforme, a declarat Adam Mosseri, director pentru produse la Facebook. Acesta din urma a precizat sa discutiile sunt in curs si nu a fost nimic finalizat, noteaza Bloomberg.

In conditiile in care majoritatea utilizatorilor acceseaza Facebook prin intermediul dispozitivelor mobile, directorul general Mark Zuckerberg cauta mijloace prin care sa ii mentina conectati cat mai mult, astfel incat sa atraga cat mai multa publicitate.

Aproximativ 70% din smartphone-uri la nivel mondial functioneaza cu sistemul de operare Android, iar 21% cu sistemul iOS al Apple, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner. Purtatorii de cuvant al Apple si Microsoft au refuzat sa comenteze.

Pe iPhone, softul Home ar fi adaptat preferintelor Apple si ar putea arata cu totul diferit de versiunea pentru Android, a spus Mosseri. Aplicatia Home a fost proiectata pentru versiuni noi de telefoane cu sistem Android, intre care cele fabricate de Samsung Electronics si HTC. Home poate fi instalat de pe Google Play, magazinul online de aplicatii al Google.