Intr-o conferinta de presa organizata la sediul companiei din Menlo Park (California), Mark Zuckerberg a prezentat principalele caracteristici ale Facebook Home.

Incepand din 12 aprilie, noua aplicatie va putea fi instalata pe orice smartphone, dar va fi integrata din fabrica in smartphone-uri marca HTC First, HTC One, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy SIII si S4, relateaza New York Times.

"Veti putea transforma telefonul Android intr-un minunat dispozitiv de socializare", a spus Zuckerberg.

Noua interfata va pune accentul pe imagini, la fel ca recentele schimbari operate in serviciul de stiri al Facebook.

"Credem ca aceasta este cea mai buna versiune a Facebook", a exclamat Zuckerberg.

Potrivit analistilor, Facebook are nevoie de o modalitate prin care sa joace un rol mai mare in furnizarea serviciilor pe care clientii le asteapta prin utilizarea telefoanelor: posibilitati de comunicare, cautare de informatii, efectuare de cumparaturi online si divertisment.

Presa de peste ocean specula inca de saptamana trecuta ca Facebook ar putea lansa o versiune speciala a sistemului Android al Google, modificata astfel incat reteaua de socializare sa apara pe pagina principala si care urmeaza sa debuteze pe un telefon fabricat de HTC

Un angajat al Facebook, citat de New York Times, declara ca va fi introdusa o versiune a Android care pune Facebook in centrul atentiei. De exemplu, la deschiderea telefonului va fi afisata imediat pagina de pe Facebook a utilizatorului, a spus una dintre surse.

Segmentul serviciilor mobile reprezinta un element major al viitorului Facebook, in conditiile in care utilizatorii petrec mai mult timp pe Facebook prin aplicatiile mobile decat prin intermediul computerelor.

Strategia de afaceri a Facebook este de a atrage oamenii sa foloseasca cat mai mult reteaua de socializare, astfel incat sa vada mai multe reclame. Un telefon cu un sistem de operare concentrat pe Facebook va determina utilizatorii sa foloseasca reteaua de socializare mai mult decat alte aplicatii si servicii concurente.

Compania Amazon a modificat la randul ei sistemul de operare Android, pentru tabletele Kindle Fire. Facebook analizeaza de doi ani sa produca un smartphone propriu, dar proiectul, numit "Buffy", stagneaza inca la nivel intern, intrucat compania nu a decis daca sa fabrice singura aparatul sau sa se asocieze cu un producator de telefoane.