Emisiunea de doua miliarde euro va fi impartita in mod egal in bonduri cu maturitatea la opt ani si 12 ani, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Apple va oferi un randament de 85 de puncte de baza peste indicatorul de referinta, pentru bondurile cu maturitatea la 12 ani. Comparativ, in noiembrie 2014, acesta a fost de 45 de puncte de baza peste indicator, pentru bondurile care ajung la maturitate in 2026.

In cazul obligatiunilor cu maturitatea la opt ani, Apple va oferi un randament de 60 de puncte de baza peste indicatorul de referinta, fata de 30 de puncte de baza peste midswap la emisiunea de anul trecut. 

"Este usor mai scump decat vanzarea de eurobonduri de anul trecut, dar cu toate acestea Apple va plati mai putin de 2% pentru titlurile pe 12 ani", a declarat Geraud Charpin, manager de portofoliu la BlueBay Asset Management in Londra. 

Apple a vandut obligatiuni in intreaga lume, pentru a-si diversifica finantarea. Pana in martie 2017 vrea sa returneze actionarilor sai  200 de miliarde dolari si sa-si extinda reteaua globala de distributie.

Apple a lansat saptamana aceasta doua noi iPhone-uri, o tableta iPad Pro cu ecran de 12,9 inchi si un Apple TV compatibil cu sistemul Siri.