In afara de culoarea Rose Gold, designul iPhone6s si iPhone6s Plus este neschimbat. Camera foto de pe spate are acum 12 megapixeli, fata de 8, cat are vechiul model. Si poate filma si la rezolutie 4K, ceva ce Samsung stie sa faca, inca din 2013, cu Note 3.

O alta functie noua este 3D Touch. In functie de cat de tare apasam pe ecran, sunt declansate meniuri. Poti sa vezi mailurile sau mesaje fara sa le deschizi, ci doar sa arunci o privire. Aceasta interactiune va functiona foarte bine si pentru jocuri sau alte aplicatii care vor aparea in viitor. Da, aceasta tehnologie am vazut-o pentru prima data pe un Huawei Mate S chiar saptamana trecuta, la IFA Berlin.

Si daca va intrebati cat vor costa accesoriile pentru el, stati linistiti, se potrivesc si cele vechi. La IFA Berlin, in standurile chinezesti se gaseau deja huse si accesorii pentru iPhone6s si 6sPlus.

Noul iPhone6s costa 649 de dolari, iar 6s Plus, 749 de dolari. Dar au de dus o lupta serioasa cu competitori noi, precum Sony Z5 Premium, Samsung Galaxy S6 Edge Plus si Samsung Galaxy Note 5.

iPad Pro este cea mai puternica tableta de pe piata. Este gandita sa fie productiva cand utilizatorii nu sunt distrasi de jocuri. Si vine si cu un Stylus numit Apple Pencil, un dispozitiv pe care Steve Jobs il ura.

Cu Apple Pencil, utilizatorii pot desena ca pe hartie. Dar costa 99 de dolari.

iPad Pro are si o husa cu tastatura, pentru scris pe fuga in Microsoft Word sau e-mailuri. 799 de dolari e pretul pentru cea mai ieftina varianta. Dar urca la 1099 de dolari pentru tableta cu conectivitate 4G, fara sa mai punem la socoteala si pretul tastaturii, 169 de dolari. Pachetul complet ajunge la pretul unui Macbook Pro.

Principalul competitor al lui iPad PRO este Microsoft Surface care functioneaza deja pe aceeasi idee de aproape trei ani. O tableta cu touchscreen si Windows, plus o husa cu tastatura care acum are un pret de 50 de dolari. Si Samsung a lansat anul trecut Galaxy Note Pro, cu ecran de 12,2 inch, dar si cu Stylus.

Apple a vorbit miercuri seara si despre Apple Watch, care vine cu noi accesorii, dar si despre un nou AppleTV, ale carui servicii nu sunt disponibile inca in Romania.

Cititi despre noile produse Apple si pe www.yoda.ro