Cu putin timp inainte sa moara, Steve Jobs ii marturisea celui care ii scria biografia ca "a prins in sfarsit ideea" despre cum sa construiasca un televizor cu o interfata simpla, care sa se sincronizeze wireless cu continutul altor device-uri Apple. Iar Tim Cook spunea la randul sau in luna mai ca TV-ul este o zona pe care compania "se concentreaza intens", dorind sa construiasca si alte produse care sa se ridice la succesul Mac-urilor, iPhone-urilor si ipad-urilor.

Compania americana ia in acesta perioada ultimele decizii privind specificatiile tehnice ale produselor, iar televizoarele Apple vor avea probabil un design fara rama (marimea televizorului va coincide aproximativ cu marimea ecranului), a declarat Masahiko Ishino, analist la Advanced Research, refuzand sa precizeze sursa informatiilor. 

Reprezentantii Apple din Japonia nu au raspuns intrebarilor transmise de Bloomberg. 

Ishino sustine ca printre furnizorii de ecrane si piese pentru televizoarele Apple s-ar putea numara LG Display, Samsung Electronics si compania americana Corning, specializata in productia de sticla rezistenta. 

Analistul japonez estimeaza ca televizoarele Apple vor costa intre 1.500-2.500 de dolari SUA.  El anticipeaza ca producatorul sud-coreean LG Display va furniza peste 70% din ecranele cu care vor fi echipate televizoarele Apple, in timp ce Samsung va produce chip-uri de procesare grafica, iar Corning va livra sticla "Gorilla Glass 3" care sa acopere partea frontala a produselor. 

Televizoarele vor fi asamblate probabil in China, de catre compania Foxconn Technology Group, inregstrata in Taiwan.

Samsung si LG Electronics au lansat in acest an televizoare de 65 inci si 55 inci cu rezolutie ultra-HD.