Smartphone-urile iPhone 5S si 5C vor fi disponibile din 25 octombrie in Romania si tari precum Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Noua Zeelanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Taiwan, se arata intr-un comunicat al Apple publicat miercuri.

Totodata, noile modele iPhone vor fi prezente din 1 noiembrie in alte 16 tari din intreaga lume.

Smartphone-ul iPhone 5S include un procesor mai rapid, o camera mai performanta si un scanner de amprenta. Modelul mai putin costisitor 5C reuneste mare parte din functiile iPhone de anul trecut, intr-o carcasa colorata din plastic.

Aparatele iPhone 5S si 5C sunt dotate cu sistemul de operare iOS7, care reprezinta cea mai importata actualizare a iOS de la lansarea primei versiuni a iPhone. Astfel, iOS7 dispune de o interfata noua, reproiectata integral, cu o paleta eleganta de culori. Sistemul are sute de noi functii, intre care Control Center, Notification Center, functia de comanda vocala Siri si iTunes radio, un serviciu gratuit de radio prin Internet.

Smartphone-ul iPhone 5S este disponibil in culorile auriu, argintiu si negru (space gray), la preturi de retail recomandate de Apple de 199 dolari pentru modelul de 16GB, 299 dolari pentru cel de 32 de megabiti si 399 de dolari pentru modelul de 64 GB.

Carcasele pentru iPhone 5S in culorile bej, negru, albastru, maro si galben au un pret de retail recomandat de 39 de dolari.

Aparatele iPhone 5C au culorile albastru, verde, roz, galben si alb si preturi de retail recomandate de 88 de dolari pentru modelul de 16 GB si de 199 de dolari pentru cel de 32 de GB.

In cazul iPhone 5C, carcasele in culorile albastru, verde, roz, galben, negru si alb au un pret de retail recomandat de 29 de dolari.

Smartphone-urile iPhone 5S si 5C si carcasele pentru acestea pot fi cumparate prin Apple Online Store, magazinele de retail ale Apple si distribuitorii autorizati de companie.

Telefonul iPhone 4S este disponibil gratuit, prin intermediul contractelor pe doi ani incheiate cu operatorii de telefonie mobila participanti la program.

Cele doua noi modele, iPhone 5S si 5C, au intrat la vanzare pe 20 septembrie in noua tari, intre care Statele Unite, Australia, Canada si China. In primele trei zile de la lansare, Apple a vandut un numar record de 9 milioane de iPhone-uri.