"Legea 41 prevede doar patru canale, 1, 2, TVR International si statiile locale. Restul sunt in afara legii. Luam in calcul sa revenim la cadrul legal, asa cum a fost el desenat de Parlament, in 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD si TVR Moldova nu se spune nimic si legea-i lege. Dar sunt discutii intre noi, nu s-a luat nicio decizie", a declarat Stelian Tanase, potrivit Mediafax.

Intrebat daca ia in calcul inchiderea acestor televiziuni, care nu apar mentionate in Legea 41, Stelian Tanase a raspuns: "Luam in calcul respectarea legii, atat. O sa vedem, discutiile sunt abia la inceput, intre noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gandim. Inca nu s-a pus nici la vot in Comitetul Director sau in Consiliul de Administratie. Doar sunt discutii pe coridor intre noi".

Stelian Tanase a fost votat, luni seara, de plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, acesta primind 339 de voturi "pentru" si 45 "impotriva".

Initial, Stelian Tanase a fost numit director general interimar al TVR. El a fost numit in aceasta functie, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.