"S-a discutat si acest lucru (despre insolventa - n.r.), cum s-au discutat si alte scenarii. Exista pe masa, este o problema care trebuie rezolvata, dar avem in minte si alte propuneri. Maine, dupa sedinta de Guvern, premierul Ponta va iesi sa dea mai multe explicatii, multe sunt tehnice si tin de fiscalitate, administrare, restructurarea taxelor", a spus Stelian Tanase.

El a spus ca organigrama TVR trebuie refacuta neaparat si ca se va merge pe modelul BBC.

Intrebat daca poate fi evitata insolventa TVR, Stelian Tanase a precizat: "Daca ma intrebati pe mine, ce cred eu, eu cred ca nu".

"Dar ma gandesc mai mult la ceea ce inseamna restructurare, reforma, mai mult decat neaparat insolventa, desi aceasta discutie se face in temeiul Legii 85/2006 care este Legea insolventei", a adaugat Stelian Tanase.

Tanase, dupa intalnirea cu Ponta: Am convenit asupra unui proces de restructurare a TVR

Stelian Tanase a mai spus, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca s-a convenit asupra unui proces de restructurare a televiziunii publice, el apreciind ca trebuie refacuta organigrama pentru a face un organism competitiv si invocand modelul BBC.

Stelian Tanase a spus ca a participat la Parlament la a doua intalnire, in cateva zile, cu premierul Ponta, in legatura cu situatia TVR. "Am ajuns la anumite conluzii, cu un plan de masuri care va trebui aplicat in perioada urmatoare", a spus Stelian Tanase.

El a aratat ca saptamana viitoare, marti, se va alege un CA care va incheia un provizorat care a provocat destule nelinisti si daune TVR. "Odata cu instalarea CA, activitatea TVR va intra in normal", a spus Stelian Tanase.

"Sper ca in curand Guvernul sa ia masurile necesare si sa putem trece la aceasta reforma profunda a TVR, de fapt o restructurare de proportii in asa fel ca intr-un numar de doi ani, poate trei - proiectul meu este pana in 2016 - sa trecem la un format BBC care va insemna de fapt si crearea unei structuri comune cu radioul public", a spus Stelian Tanase.

El a aratat ca nu se pleaca de la ideea de concediere a angajatilor, ci de la ideea de a avea o noua organigrama care sa faca eficienta TVR.

"Ea (organigrama, n.r.) este gandita altfel, in urma cu 40 de ani, aproape 50 de ani, iar Legea 41/1994 este complet depasita si nu mai functionam. Este exact ca un Trabant cu care vrem sa intrecem masinile care se produc anul asta sau sa intram in competitie cu celelate televiziuni. Deci trebuie restructurata", a spus Stelian Tanase.

Stelian Tanase a mai spus ca are sprijinul politic pentru a-si continua activitatea la sefia TVR.