Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a aprobat, pe 31 iulie, schimbarea strategiei de programe a SRTv, prin diferentierea identitatii editoriale a canalelor publice. 

Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR si membru atat in CA, cat si in CD, a spus ca SRTv a comandat un sondaj, cu foarte multe intrebari care vizeaza Televiziunea Romana si care va fi gata in doua saptamani.

Tanase a mai declarat ca se are in vedere nu doar diferentierea editoriala a principalelor doua televiziuni ale SRTv, TVR 1 si TVR 2, ci si redenumirea lor. 

"Cineva a facut o observatie foarte buna. S-ar putea intelege (din actuala denumire, n.r.) ca al doilea canal este secundar, mai putin important. Si atunci vrem sa le dam niste nume usor identificabile, dar nu suntem in faza de nume precise", a spus Stelian Tanase. 

Totodata, el a precizat ca, din perspectiva sa, principala televiziune a SRTv, care este in prezent TVR 1, ar trebui sa se numeasca TVR.  Tanase a explicat ca, in cazul in care strategia editoriala a SRTv va fi modificata, aceasta transformare nu va putea fi implementata din aceasta toamna. 

"Grilele oricum se vor vota, pentru ca noi trebuie sa iesim cu programe, dar nu cred ca putem sa facem toata aceasta reforma ampla intr-un timp atat de scurt si cu resurse atat de putine", a mai spus Stelian Tanase.