"The New York Times nu este de vanzare", au declarat, miercuri, Arthur Sulzberger Jr., presedintele Times Company, care detine aceasta publicatie, si vicepresedintele grupului de media, Michael Golden.

Speculatiile privind vanzarea The New York Times au aparut dupa ce, luni, a fost facut public anuntul ca Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al Amazon, va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post, de la familia Graham, care detinea aceasta publicatie de patru generatii.

Dupa aceasta tranzactie, Sulzberger a ramas singura familie care detine controlul asupra unei publicatii americane majore.

"Cauta familia noastra un cumparator pentru The Times? Raspunsul este nu", a spus Arthur Sulzberger Jr. "The Times nu este de vanzare", a subliniat Sulzberger, facand totodata referire la angajamentul familiei sale de a continua colaborarea cu managementul si cu angajatii companiei pentru dezvoltarea The New York Times.

Pe de alta parte, speculatiile privind vanzarea The New York Times vin si in contextul in care Times Company a anuntat, sambata, ca va vinde publicatia The Boston Globe, pentru o suma de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de fotbal Liverpool.

Potrivit jurnalistilor The Huffington Post, situatia financiara a The New York Times este una stabila, iar compania a anuntat ca a implementat cu succes sistemul de taxare a continutului sau online.

Trump si Bloomberg, cu ochii de NY Times

Insa, in ciuda afirmatiilor lui Arthur Sulzberger Jr., jurnalistii de la The Huffington Post spun ca nici The Washington Post nu a fost de vanzare pana cand nu a fost facut anuntul oficial al achizitionarii sale de catre Jeff Bezos.

Pe de alta parte, in ianuarie, presa americana a scris ca Donald Trump vrea sa cumpere The New York Times, in acest sens avand loc mai multe intalniri in care magnatul american ar fi negociat preluarea publicatiei de la familia Sulzberger.

The New York Times a fost un trofeu ravnit si de alti miliardari, Michael Bloomberg, primarul orasului New York si fondator al agentiei de informatii financiare Bloomberg, fiind la randul sau mentionat de-a lungul timpului printre potentialii cumparatori interesati ai publicatiei.

The New York Times este un cotidian american, infiintat la New York in 1851, an de cand publicatia a aparut fara intrerupere.

The Times Co., care detine principalul cotidian american - The New York Times -, a anuntat, sambata, ca va vinde publicatia The Boston Globe, pentru o suma de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de fotbal Liverpool

The Times Company este o companie internationala de media, care detine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune si NYTimes.com. Presedintele grupului este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a carui familie detine controlul publicatiei The New York Times din 1896.