Informatia a fost publicata de Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate dosarului.

The Times poarta negocieri de aproape un an cu potentialul grup de cumparatori, care ii include pe fostul presedinte al The Boston Globe, Rick Daniels si directorul Heberden Ryan de la compania Boston Post Partners, informeaza Reuters.

The Times Co. astepta o oferta din partea news Corp., proprietarul The Wall Street Journal, potrivit unor surse apropiate The Times si Globe. Insa News Corp. detine o televiziune in Boston si, potrivit regulilor consiliului concurentei, o companie nu are voie sa aiba o publicatie si un post TV pe aceeasi piata.

Contactati de Reuters, reprezentantii The Times si News Corp. au refuzat sa comenteze. Daniels si Ryan nu au putut fi contactati.

In afara de publicatia The Boston Globe, site-ul sau de internet si compania de marketing GlobeDirect, filiala New England Media Group detine site-urile Boston.com si Telegram.com, Worcester Telegram & Gazette, precum si o participatie de 49% la Metro Boston.

"Planul nostru de a vinde New England Media Group demonstreaza angajamentul nostru in a ne concentra strategia si investitiile pe marca New York Times", a spus directorul general al grupului, Mark Thompson, miercuri, cand a anuntat scoaterea la vanzare a The Boston Globe.

"Avand in vedere diferentele intre aceste activitati si The New York Times, credem ca o vanzare este cea mai buna optiune pe termen lung pentru aceste active si salariati, dar si in interesul actionarilor nostri", a spus Thompson. Reprezentantii The New York Times au mai spus ca nu pot da asigurari ca vanzarea va avea cu adevarat loc.

New York Times a mai incercat sa vanda The Boston Globe, in 2009, insa a renuntat din cauza unor oferte insuficiente. Grupul de presa a cumparat The Boston Globe in 1993, pentru 1,1 miliarde de dolari, apoi Worcester Telegram & Gazette, in 2000, pentru 295 de milioane de dolari.

New York Times Company este o companie internationala de media, care detine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.
Presedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a carui familie detine controlul publicatiei The New York Times din 1896.