The New York Times a anuntat, joi, ca planuieste sa limiteze accesul la continutul sau gratuit disponibil prin intermediul dispozitivelor mobile, prin implementarea unui "mobil metru", respectiv un sistem de cuantificare a materialelor.

Noul sistem va produce efecte incepand din 27 iunie si va fi aplicat dispozitivelor mobile care folosesc mai multe sisteme de operare, intre care si iOS si Android.

Restrictiile vor fi aplicate tuturor utilizatorilor care nu sunt abonati ai The New York Times. Acestia vor avea acces la doar trei materiale pe zi din toate sectiunile site-ului publicatiei, inclusiv blogurile. Continutul video va putea fi accesat in continuare gratuit in cadrul acestei aplicatii.

In schimb, abonatii vor putea sa acceseze de pe dispozitivele mobile tot continutul The New York Times, fara restrictii.

Pe de alta parte, cititorii site-ului NYTimes.com au acces gratuit la 10 articole pe luna.

Publicatia americana The New York Times a anuntat, in luna martie, ca vrea sa isi relanseze site-ul nytimes.com si a dezvaluit, atunci, un prototip al noii sale pagini de internet, pe care l-a supus dezbaterii publice. Compania a anuntat atunci ca site-ul The New York Times urmeaza sa fie relansat in acest an, potrivit relatarilor AFP de la momentul respectiv.