The Times Co., care detine principalul cotidian american - The New York Times, obtine prin aceasta tranzactie o suma cu 10% mai mica decat cea cheltuita in 1993, cand a cumparat publicatia The Boston Globe (1,1 miliarde de dolari - 820 milioane de euro). 

"The Boston Globe - datorita premiilor in jurnalism pe care le are in portofoliu si datorita istoriei sale bogate si traditiei sale - este una dintre cele mai respectate publicatii din tara", a declarat John W. Henry, noul proprietar al cotidianului, intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Tranzactia include publicatia The Boston Globe, site-ul sau Boston.com, dar si compania de marketing GlobeDirect si The Worcester Telegram & Gazette, o publicatie locala din statul american Massachusetts. 

John Henry, in varsta de 63 de ani, a facut avere din fondurile de investitii. El este actionarul principal al clubului de baseball Red Sox si al clubului de fotbal Liverpool. 

Publicatia The Boston Globe, care a apartinut familiei Taylor intre anii 1873 si 1993, s-a confruntat in ultimii ani cu scaderea veniturilor sale. 

Times Co. a anuntat, in luna februarie, ca vrea sa isi concentreze eforturile pe dezvoltarea principalului sau ziar - The New York Times.  

Presedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a carui familie detine controlul publicatiei The New York Times din 1896.