Concedierile obligatorii sunt foarte posibile, a spus Helen Boaden, directorul BBC Radio. 

Decizia care vizeaza BBC Radio face parte dintr-o strategie de reducere a cheltuielilor la nivelul intregii corporatii BBC, cu 800 de milioane de lire sterline.  Astfel, se va ajunge ca aproximativ 200 de locuri de munca, respectiv 15% din totalul angajatilor diviziei de radio a BBC, sa fie reduse pana in 2017, in cadrul acestui proces de restructurare care a inceput in 2012.  De asemenea, divizia de radio a BBC va fi reorganizata in subdivizii: una va reuni posturile de radio "vorbite", care transmit emisiuni de informatii si talk-show-uri variate etc., si posturile de radio care transmit muzica clasica, iar alta va reuni statiile de radio care difuzeaza muzica pop. 

Astfel, Radio 4, 4 Extra, Radio 3 si BBC Proms vor fi reunite in prima subdivizie, iar Radio 1, 1Xtra, Radio 2, Asian Network si 6 Music, in cel de-al doilea astfel de centru. 

In prezent, fiecare radio din cadrul BBC are o conducere separata. In viitor, fiecare radio al BBC va continua sa fie condus separat, insa intre aceste statii va exista o colaborare mai mare, de exemplu, in privinta evenimentelor live transmise. 

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume.