Financial Times anunta ca, incepand de luna viitoare, turistii se vor putea caza in casa din Covasna a printului Charles, care are cinci dormitoare.

Cei care se vor opri aici vor fi serviti cu bucate traditionale si vor putea face echitatie sau vor putea explora padurile din jur. In primavara viitoare, va fi deschisa oficial si cea de-a doua casa de oaspeti de la Viscri, care are trei camere duble.

Ambele resedinte sunt supuse renovarilor, insa vor pastra intocmai stilul traditional. Singura abatere a fost la amenajarea bailor, care sunt ultramoderne.

Prestigioasa publicatie Financial Times vine si cu detalii legate de transport si anume ca cel mai apropiat aeroport este Cluj Napoca, cu zboruri directe din Marea Britanie, Franta, Italia, Spania si Germania. La casa de pe Valea Zalanului, lucrarile de renovare sunt aproape gata.

Pretul pe care turistii il platesc pentru o camera include si micul dejun, la alegere, adica un meniu traditional romanesc cu lapte, branza, oua fierte si rosii ori meniu traditional englezesc.

Valea Zalanului are doar 100 de locuitori, majoritatea trecuti de 60 de ani. Cea mai apropiata localitate se afla la 20 de kilometri distanta, asa ca nu visau vreodata sa fie cautati de turisti. Nici pe print nu prea se asteptau sa il vada, marturisesc cei mai multi dintre ei.

Fondurile stranse din exploatarea celor doua gospodarii - de la Viscri si de la Valea Zalanului - vor fi donate fundatiei care se ocupa de restaurarea monumentelor arhitectonice din Transilvania, al carei fondator este tot printul Charles.