Este prima data cand mostenitorul coroanei regale a Marii Britanii si alaiul sau raman peste noapte in Covasna. De doi ani trudesc supusii sa renoveze odaile si prispa, astfel incat sa arate a "casa de oameni gospodari". Printul a inspectat domeniul, pentru ca in aceasta seara are invitati la cina.

Intr-un sat uitat de lume, pe un drum unde nu poti merge cu mai mult de 20 de kilometri pe ora, printul Charles a ajuns la casa lui abia cand s-a lasat intunericul. Desi vremea era mohorata, nu s-a grabit sa intre la adapost. A schimbat cateva vorbe cu satenii, in fata portii.

A urmat cina, pentru care au fost aduse pasarile cele mai grase. Femeile au pregatit supa ca-n Ardeal si friptura de miel, stropita cu vin.

Dupa o noapte odihnitoare, printul Charles si-a petrecut dimineata in curtea casei. Lejer imbracat, a zabovit aproape o jumatate de ora pe o bancuta de lemn, la umbra unui nuc. Si-a verificat atent corespondenta, fara ca cineva sa il deranjeze.

Apoi, cu pasi rasi si apasati a inspectat proprietatea. L-a insotit in aceasta plimbare si contele Kalnoky, cel care a supravegheat lucrarile de renovare. Din gesturi si mimica, printul parea multumit de casa, sura si livada. In tot acest timp, angajatii nu-si vedeau capul de treaba.

Dupa-amiaza a venit vremea ca printul sa iasa pe ulitele satului. A luat calea padurii insotit de contele Kalnoky si contesa Ana.

Seara va fi una speciala: printul organizeaza o receptie unde au fost invitati oficialii locali. Printre ei, si primarul din Malnas - comuna de care apartine Valea Zalanului.

Charles ramane la noi pana vineri si are in plan sa viziteze si judetul Harghita. Indragostit de Romania, printul de Wales are doua proprietati in tara noastra, una la Viscri, in judetul Brasov, si una la Valea Zalanului in Covasna.