Sarah Ferguson a fost filmata cu camera ascunsa cand cerea 500.000 de lire sterline, drept mita, ca sa faciliteze accesul unor oameni de afaceri in cercurile Palatului Regal.

Adevarat, numai ca usile deschise de gafa ducesei de York ar putea s-o lase si fara titlu, ca de reputatie nu mai poate fi vorba. Initial, Palatul Buckingham a refuzat orice comentariu, dar apoi purtatorul de cuvant al printului Andrew a iesit la atac.

"Ce-a fost in capul ei sa faca asa ceva? O data neaga faptul ca el ar avea ceva de-a face cu asta, ceea ce ma bucura, pentru ca n-are. Tot ea singura spune ca e mai curat ca lacrima, ceea ce este. Dupa care, spune: "Dati-mi mie un munte de bani, iar eu voi face asta pentru voi". Pe langa faptul ca-i insala, este de-a dreptul dezgustator", a spus luni purtatorul de cuvant al Printului Andrew, lordul Digby Jones.

De altfel, sarcasmul jurnalistilor de la News of the World, din timpul inregistrarii, ar fi trebuit sa-i dea de gandit ducesei de York. Sarah Ferguson era insa prea disperata sa puna mana pe bani, ca sa mai prinda ironia interlocutorilor.

Nici macar comentariile asa-zisilor oameni de afaceri privind integritatea printului Andrew n-au trezit suspiciunile ducesei.

Cand a aflat ca toata lumea stie despre tentativa ei de a obtine bani ilegal, Sarah Ferguson se afla in Statele Unite, unde trebuia sa accepte un premiu pentru actiunile sale caritabile. A parasit in graba ceremonia, fara sa comenteze in niciun fel situatia in fata reporterilor.