Potrivit studiului, Roma şi Londra rămân şi în 2018, pentru al treilea an consecutiv, primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate.

Datele arată că biletele către capital britanică, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017.

De asemenea, Paris, Barcelona şi Milano sunt capitalele europene cu o prezenţă constantă în topul preferinţelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani.

Paştele este o perioadă importantă pentru mulţi, probabil prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit şi a petrece timp cu familia şi cu prietenii. Datele noastre arată că în ultimii trei ani mulţi români s-au bucurat de city break-uri de Paşte, dar observăm interesul crescut de anul acesta pentru destinaţiile turceşti”, a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

Există, totodată, un interes crescut din partea românilor faţă de oraşul Istanbul. Aflat pentru prima dată între primele 10 destinaţii preferate pentru vacanţa de Paşte, oraşul ocupă în 2018 locul cinci.

În ceea ce priveşte costurile, un român cheltuieşte în 2018, în medie, 904 de lei pe biletul de avion pentru vacanţa de Paşte. Scăderea preţurilor la zboruri în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% faţă de anul precedent şi cu 20% faţă de 2017.

Noi destinații câștigă popularitate în 2018

Moscova este, anul acesta, orașul cheie în topul tendințelor românilor care vor să petreacă Paștele în străinătate. O schimbare interesantă față de anii trecuți este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid și Veneția, care fac loc orașelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari și Malta.

Această tendință actuală a românilor de a se îndrepta spre litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor orașe europene este dovedită de creșterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum și către Napoli și Larnaca.

De asemenea, românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut. În 2017, Cluj a fost destinația cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureștiul a ocupat locul șase. În 2018, niciunul din aceste orașe românești nu a mai intrat în primele 10 orașe aflate în trend.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.