O vacanta de 800 de euro poate fi achitata cu cardul si platita in 6 rata egale de 133 de euro. Partea buna este ca prima rata o puteti achita si dupa ce va intoarceti din vacanta.

Cel putin 5 banci ofera carduri cu rate fara dobanda pentru achizitionarea de vacante de la agentiile de turism. Unele agentii spun ca numarul clientilor care apeleaza la aceasta facilitate a crescut cu 20% fata de anul trecut.

Plata cu cardul aduce si reduceri. De 15% la biletele de tren, de pana la 20% pentru masinile inchiriate si in unele cazuri de 10-20% la camerele de hotel. Alte banci au incheiat parteneriate cu companiile aeriene pentru a oferi reduceri la biletele de avion.

Unele banci merg si mai departe cand vine vorba de clientii foarte importanti, adica cei foarte bogati. Sunt dispuse sa le trimita pana la scara blocului o masina cu sofer pentru a-i duce gratuit de acasa la aeroport. Ai nevoie insa de un card Gold pentru a primi masina la scara blocului si acces in salonul VIP de la aeroport. Iar pentru un astfel de card trebuie sa ai cel putin 50.000 de dolari in cont.

Mare atentie insa. Cardurile sunt pe cat de tentante, pe atat de periculoase. Daca intarziati cu plata ratelor veti plati penalizari mari. In plus, multi clienti nu rezista tentatiei si cheltuiesc mai mult decat pot sa duca.