Licitaţia pentru desemnarea firmei, care ar uma să se ocupe de reabilitare, a fost contestată de unul dintre participanţi.

La licitaţia pentru desemnarea constructorului care ar urma să se ocupe de reabilitarea Cazinoului din Constanța s-au înscris trei grupuri de firme. Câştigătoare a fost desemnată o societate care în trecut s-a ocupat de consolidarea clădirii Ateneului Roman, a Băncii Naţionale şi a Teatrului Naţional.

Nemulţumiţi, reprezentanţii unei firme din Bucureşti - au contestat rezultatul.

Decebal Făgădău, primar Constanța: “Consorţiul care a depus contestaţia are preţul mai mare decât consorţiul câştigător. Din ce ştiu, consorţiul câştigător are o experienţă mai mare decât consorţiul care a făcut această contestaţie. Tare îmi e că încă o iarnă v-a produce prejudicii la cazinoul nostru. Ei contestă, nu-i trage nimeni la răspundere pentru acest timp pierdut, şi degradarea?”

În mijlocul luptei pentru câştigarea lucrărilor de reabilitare a cazinoului din Constanța este o sumă mare de bani. Investiţia a fost estimată de Ministerul Dezvoltării la peste 100 de milioane de lei. Lucrarea ar trebui executată în 30 de luni.

Pentru că licitaţia a fost contestată, cei reponsabili nu pot preciza dată la care constructorii vor intra pe şantier. Contestaţia depusă de firmă din Bucureşti urmează să fie analizată de comisia naţională de evaluare a contestaţiilor.
Dacă va fi respinsă, societatea poate ataca decizia în instanţă.

Compania Naţională de Investiţii are însă posibilitatea să se folosească de o lege intrata recent în vigoare şi dea lucrarea câştigătorului până la o sentinţă definitivă în justistie.

În tot acest timp clădirea cazionului din Constanța continua să se degradeze.

Tânără: ”Starea în care este în momentul de faţă e dezastru. Este simbolul Constanței ar trebui să se facă ceva”
Femeie: “S-a degradat, dar sunt şi porumbeii ăia, păsările care stau acolo şi se degradează, păcat, păcat că nu ştim să ne păstrăm monumentele.”
Sorin Colesniuc, director Muzeul de Istorie Constanța: ”Este una dintre cladirele representative ale Constanței. Este una dintre primele clădiri construite aici”.

Dacă totuşi - până la urma - Cazionul va fi reabilitat - Ministerul Dezvoltării susţine că acolo vor putea fi găzduite evenimente culturale într-o sală cu 200 de locuri şi o alta de festivităţi de 150 de locuri.