Reabilitarea Cazinoului din Constanța, amânată din nou, deşi există bani pentru lucrări
Cazionul din Constanța pare condamnat. Deşi există bani pentru începerea lucrărilor de reabilitare, Compania Naţională de Investiții nu reuşeşte să desemneze constructorul.
Licitaţia pentru desemnarea firmei, care ar uma să se ocupe de reabilitare, a fost contestată de unul dintre participanţi.
La licitaţia pentru desemnarea constructorului care ar urma să se ocupe de reabilitarea Cazinoului din Constanța s-au înscris trei grupuri de firme. Câştigătoare a fost desemnată o societate care în trecut s-a ocupat de consolidarea clădirii Ateneului Roman, a Băncii Naţionale şi a Teatrului Naţional.
Nemulţumiţi, reprezentanţii unei firme din Bucureşti - au contestat rezultatul.
Decebal Făgădău, primar Constanța: “Consorţiul care a depus contestaţia are preţul mai mare decât consorţiul câştigător. Din ce ştiu, consorţiul câştigător are o experienţă mai mare decât consorţiul care a făcut această contestaţie. Tare îmi e că încă o iarnă v-a produce prejudicii la cazinoul nostru. Ei contestă, nu-i trage nimeni la răspundere pentru acest timp pierdut, şi degradarea?”
În mijlocul luptei pentru câştigarea lucrărilor de reabilitare a cazinoului din Constanța este o sumă mare de bani. Investiţia a fost estimată de Ministerul Dezvoltării la peste 100 de milioane de lei. Lucrarea ar trebui executată în 30 de luni.
Pentru că licitaţia a fost contestată, cei reponsabili nu pot preciza dată la care constructorii vor intra pe şantier. Contestaţia depusă de firmă din Bucureşti urmează să fie analizată de comisia naţională de evaluare a contestaţiilor.
Dacă va fi respinsă, societatea poate ataca decizia în instanţă.
Compania Naţională de Investiţii are însă posibilitatea să se folosească de o lege intrata recent în vigoare şi dea lucrarea câştigătorului până la o sentinţă definitivă în justistie.
În tot acest timp clădirea cazionului din Constanța continua să se degradeze.
Tânără: ”Starea în care este în momentul de faţă e dezastru. Este simbolul Constanței ar trebui să se facă ceva”
Femeie: “S-a degradat, dar sunt şi porumbeii ăia, păsările care stau acolo şi se degradează, păcat, păcat că nu ştim să ne păstrăm monumentele.”
Sorin Colesniuc, director Muzeul de Istorie Constanța: ”Este una dintre cladirele representative ale Constanței. Este una dintre primele clădiri construite aici”.
Dacă totuşi - până la urma - Cazionul va fi reabilitat - Ministerul Dezvoltării susţine că acolo vor putea fi găzduite evenimente culturale într-o sală cu 200 de locuri şi o alta de festivităţi de 150 de locuri.
Pe acelasi subiect: