Unii sunt tentati sa spuna ca aceasta cladire pare urmarita de blestemele celor care si-au pierdut acolo bogatiile. In realitate, autoritatile nepasare au condamnat-o la ruina.

Astazi, Cazinoul din Constanta este inchis si are din vina oamenilor un aer lugubru. Altadata era un loc stralucitor al balurilor si milionarilor carora patima pentru joc le-a adus mari suferinte.

De-a lungul timpului, cazinoul pare sa fi fost urmarit de un blestem. In timpul Primului Razboi Mondial, o bomba a cazut in mijlocul cladirii si a distrus-o aproape in totalitate. Acum, dupa cateva zeci de ani, cazinoul arata aproape la fel.

Despre locul pierzaniei s-au spus multe. A circulat inclusiv legenda potrivit careia un barbat s-ar fi sinucis dupa ce a pierdut tot, insa nu inainte de a rosti un blestem.

Doina Pauleanu, critic de arta: "Au fost nenumarate povesti, pentru ca aici s-au risipit foarte multi bani. Aici s-au facut, s-au desfacut averi, s-au sinucis unele persoane pentru ca au pierdut tot ceea ce aveau, s-au infiripat idile... Lumea buna era vazuta acolo pana la o anumita ora, dupa o anumita ora era vazuta lumea mai putin buna."

De-a lungul timpului, Cazinoul a avut multi petitori. In 2007, era preluat de o companie israeliana care a renuntat la investitie cativa ani mai tarziu, din cauza crizei. In 2011, cladirea se afla in administrarea Ministerul Turismului dar, peste un an, a ajuns din nou la Primaria din Constanta, in aceeasi stare deplorabila. Acum a fost gasit un nou stapan: Compania Nationala de Investitii, aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii.

Radu Mazare, primarul Constantei: "Deocamdata discutam de reparat... sa bage bani statul roman. Ar fi bine sa aduca un plus de culoare si atractivitate zonei vechi. Nu stiu cine il va opera, cine va aduce jucatori, pentru ca la ora actuala legislatia in Romania este restrictiva cu privire la cazinou. Trebuie ca cineva sa bage bani acolo si sa-i si scoata."

Compania Nationala de Investitii are la dispozitie 24 de luni pentru reabilitare. Daca nu se incadreaza in aceasta perioada, cazinoul ajunge iar la primarie. Reabilitarea cladirii este estimata la aproximativ 10 milioane de euro.