In ultimii 20 de ani cazinoul a fost pasat intre autoritati pentru reabilitare. Nici investitorii cautati de Radu Mazare, nici cele 10 milioane de euro promise de Elena Udrea n-au avut vreun rezultat.

In zona cazinoului din Constanta este forfota mare. Se lucreaza insa doar la refacerea aleii pietonale. Deocamdata autoritatile nu au gasit nicio sursa de finantare pentru restaurarea cladirii, care se degradeaza de la an la an.

In prezent, cladirea nu mai are nimic din stralucirea de odinioara.  Pictura murala este distrusa, iar geamurile sparte. Singurii care se apropie, fara teama, sunt porumbeii. Dar si cativa turisti francezi impresionati de frumusetea trista a locului.

"Trebuie facut ca in Franta, trebuie sa gasiti oameni care investesc in cladiri pentru a le renova. La Louvre si Versailles, oamenii dau bani pentru a restaura monumentele", spune o turista din Franta.

Rareori cazinoul este deschis pentru sedinte foto sau evenimente culturale.

Rita Muresan, designer vestimentar: "Acest cazinou, care are acest decor, acum nu este in perfecta stare, se potriveste cu ceea vreau sa creez ca idee, respectiv un inger coborat pe pamant intr-un colt de rai."

Insa, pentru Cazinoul din Constanta, ingerii salvatori par ca s-au pierdut pe drum. Totusi, mai multi arhitecti si urbanisti din Bucuresti vor sa redea acest spatiu publicului, macar pentru 10 zile. Cladirea va fi deschisa la inceputul lunii august: pentru concerte de jazz, muzica clasica, proiectii de film si spectacole de teatru si balet.