Cu banii de reparaţii blocaţi în cont de trei ani şi cu o lege care permite blocarea oricărei licitaţii, clădirea simbol de la malul mării este în pericol iminent să se dărâme. O asociaţie care luptă pentru refacerea ei speră că experţi internaţionali vor ajuta autorităţile noastre să găsească o soluţie.

Lăsat în paragină de câteva decenii, în bătaia vântului şi a valurilor, cazinoul se deteriorează pe zi ce trece. Vitraliile spectaculoase s-au spart, iar crivațul are cale liberă între pereţii clădirii simbol de la malul mării.

O asociaţie care luptă pentru refacerea cazinoului l-a inclus pe lista celor mai afectate 12 clădiri de patrimoniu din Europa, iar acum, cazinoul are şanse să intre în top şapte cele mai afectate clădiri istorice de pe continent.

Banii pentru salvarea cazinoului sunt blocaţi de mai bine de 3 ani la Compania Naţională de Investiţii, din cauza hăţişurilor legislative. Este vorba despre 8 milioane şi jumătate de euro pentru reparaţii care nu se pot folosi pentru că cele trei licitaţii au fost contestate de participanţi, ajutaţi şi de legi extrem de permisive.

Aflată în fruntea Companiei Naţionale de Investiţii din timpul mandatului de ministru al dezvoltării al lui Liviu Dragnea, Manuela Patrascoiu nu are soluţii pentru acest blocaj.

În tot acest timp însă, nu s-a făcut nicio lucrare de conservare a cazinoului, iar autorităţile locale au solicitat modificarea legislaţiei pentru a se finaliza procedura de licitaţie.

Experţii spun că cea mai gravă problemă în acest monet este faptul că acoperişul s-ar putea prăbuşi. Asta în cazul în care nu se iau măsuri urgenţe de reabilitare.

Asociaţia speră că odată inclus Cazinoul pe lista de ruşinii, experţi din toată lumea vor veni la Constanța pentru a realiza un plan strategic de salvare a clădirii.