Sute de turisti petrec acest sfarsit de saptamana in statiunile montane de pe Valea Prahovei, unde se schiaza in conditii bune, stratul de zapada depasind, pe unele partii, jumatate de metru.

Astfel, peste 200 de turisti se afla, sambata, pe partiile de mare altitudine Valea Dorului si Valea Soarelui din Sinaia, situate la 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, au declarat reprezentantii Salvamont.

Salvatorii montani atrag atentia ca pe munte vizibilitatea este redusa la sub o suta de metri din cauza cetii.

La Sinaia, partiile Carp, Papagal, Tarle si Drum de Vara sunt impracticabile intrucat stratul de zapada este subtire, iar prin zapada ies bolovani care fac imposibila practicarea schiului si a snowboard-ului.

De asemenea, aproximativ o mie de turisti se afla pe partia Kalinderu din Busteni, unde stratul de zapada artificiala depaseste 70 de centimetri, iar instalatiile de transport pe cablu functioneaza in conditii normale, a declarat seful de instalatie Mihai Dobre.

Si la Azuga partiile sunt deschise pentru turisti, iar instalatiile de transport pe cablu functioneaza in conditii normale, a declarat primarul orasului, Adrian Purcaru.